19:0: Джокович изнесе поредна тенис лекция на Монфис и е 1/4-финалист в Синсинати!

от в 06:50 на 18.08.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович записа своята 19-та поредна победа срещу Гаел Монфис. Сърбинът никога не беше губил досега в кариерата си от французина и тази нощ ясно показа защо това е така, триумфирайки с лекота в дербито на ветераните - 6:3 6:2. Така двукратният шампион се класира за четвъртфиналната фаза в Синсинати, където ще срещне местния любимец Тейлър Фриц, срещу когото също никога не е губил досега.

Двубоят стартира равностойно, като дългите размени изобилстваха, а за всеки един от двамата беше много трудно да пласира завършваш удар, тъй като имахме сблъсък между състезатели с невероятен атлетизъм и игра в защита. Голямата разлика се криеше в спечелените точки при вкаран втори сервис, където Монфис печелеше едва едно на всеки пет разигравания, докато Джокович се справяше в 3 от 4 подобни случаи и заслужено проби за аванс от 5:3, след което скоропостижно затвори сета в своя полза.

Оттам насетне французинът нямаше никакви останали съпротивителни сили и започна да прибързва много в опитите си да завършва топката, а това никога не е добра идея в среща с 23-кратния "мейджър" носител, който взе следващите пет гейма и макар впоследствие да инкасира първи брейк от началото на мача, то съвсем скоро можеше да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19:0: Джокович изнесе поредна тенис лекция на Монфис и е 1/4-финалист в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | новак джокович | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook