5-ият участник на финалите е ясен: Рубльов оформи мечтан 1/4-финал със Зверев във Виена

от в 14:50 на 26.10.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов се превърна в петият тенисист, който вече официално се класира за АТР Финалите в Торино в края на сезона, след като записа нова победа на австрийска земя и подпечата мястото си сред четвъртфиналистите във Виена. Руснакът, който е бивш шампион в надпреварата, не срещна никакви трудности, за да надделее над младия Матео Арналди, като се наложи с крайното 7:5 6:3 и си осигури зрелищен сблъсък със своя добър приятел и пети поставен в схемата Александър Зверев в следващата фаза на турнира.

Финалистът от Мастърса в Шанхай стартира уверено двубоя и спечели първите седем точки за мача, което го изведе до купища възможности да реализира ранен пробив, но световният номер 47 не трепна под напрежение и отстоя своето. Впоследствие италианецът на бърза ръка се адаптира към силовия тенис на третия поставен и започна да придобива превес в разиграванията, като на свой ред разполагаше с брейкбол, ала Рубльов остана хладнокръвен в неблагоприятната за себе си ситуация и поднови доминацията си на корта, за да отмъкне успеха в откриващия сет с брейк в заключителния 12-и гейм.

В началото на втората част ясно си пролича разочарованието, което изпитваше Арналди от случилото се, като качеството на ударите му спадна и пробивът в актива на фаворита не закъсня. Оттам насетне световният номер 5 нито за секунда не допусна да изгуби концентрация и макар да пропусна шанс да дублира преднината си, то продължи да бъде все така безупречен на начален удар и узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5-ият участник на финалите е ясен: Рубльов оформи мечтан 1/4-финал със Зверев във Виена Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook