5-звезден тенис: Алкарас профуча през Медведев и оформи мечтан 1/2-финал с Джокович в Торино

от в 16:59 на 17.11.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас изпълни по най-добрия начин задачата си през днешния ден и се наложи над Даниил Медведев, с което не просто оглави, а спечели Червената група на АТР Финалите в Торино. Младият испанец още във втория си мач от надпреварата загатна, че е наглед най-после е намерил правилната формула за игра в зала, като днес не пропусна да докаже това и взе сладък реванш от Даниил Медведев за поражението си от него на US Open, като го сломи с убедителното 6:4 6:4, за което се нуждаеше от час и 20 минути престой на корта.

По този начин двукратният носител на "мейджър" трофеи се възкачи на трона в групата си и си подпечата класирането за полуфиналите в турнира, където в една от новосъздадените тенис класики ще се изправи срещу 6-кратния шампион в състезанието Новак Джокович.

Още в началото на двубоя се забеляза изключително агресивната позиция на ретур, която зае испанецът, като в опитите си да е агресивен неколкократно не остави шансове на лидера в групата за реакция, но същевременно първият сервис на финалиста от US Open функционираше на ниво и той не допусна да бъде застрашен. На обратния полюс обаче се оказа подаването на младежа, който скоропостижно бе въвлечен в сериозни проблеми на начален удар, изоставайки с 15:40, ала именно под напрежение Карлитос блесна с атакуващия си стил на игра и изуми с изящно изпълнение в близост до мрежата, за да отстои своето - 2:2.

Оттам насетне придобият импулс от стореното мигновено мотивира шампионът от Уимбълдън да вдигне оборотите и той започна все по-настъпателно да подхожда в разиграванията, като чрез дълбочината в ударите си си отваряше възможност да тръгва напред към мрежата, където бе безупречен, преди броени минути по-късно да реализира ретур уинър от бекхенд, извел го до осъществяването на ключов пробив в седмия гейм. Впоследствие Алкарас нито за секунда не "отстъпи от педала на газта" и продължи да задава темпото в сблъсъка, при което умело затвори откриващия сет в своя полза.

С настъпването на втората част световният номер две все така завидно предусещаше действията на Медведев и съумяваше да надделее при надлъгването от основната линия, като не след дълго достигна две възможности за брейк. Осигурил си шансовете, испанецът до голяма степен ги пропиля с лека ръка, предвид факта че инкасира грешки от рутинни позиции, с което позволи на руснака да оцелее в неблагоприятната ситуация.

С развитието на срещата московчанинът постепенно отново навлезе в известен ритъм и предизвика неточности от ракетата на младежа, но Карлитос на свой ред за сетен път доказа колко отлично може да завършва офанзивните си акции в близост до мрежата и не се пропука на собствено подаване. Далеч обаче не можехме да кажем същото и за Медведев, който допусна нервите да го обземат с достигането на заключителните мигове от сета, когато последователно сбърка лесна топка в предни позиции и направи двойна грешка, с което предаде подаването си в актива на Алкарас, а в следващите минути испанецът превърна в просто формалност узаконяването на успеха си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5-звезден тенис: Алкарас профуча през Медведев и оформи мечтан 1/2-финал с Джокович в Торино Мартин Петков
Теми:  
atp | атр финали | даниил медведев | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook