71-ви Мастърс 1/2-финал: Джокович отново показа класата си и надделя над Фриц

от в 18:55 на 05.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава кампанията си към шести трофей на Мастърса в Париж, след като надделя над младата надежда на американския тенис в лието на Тейлър Фриц. Младокът показа воля и успя да затрудни Ноле, оставайки му равностоен за големи периоди от срещата, ала в крайна сметка именитият сърбин не позволи да се стигне до изненада и се поздрави с крайния успех - 6:4 6:3. В битка за място на финала той ще се изправи срещу седмия поставен в схемата Хуберт Хуркач.

Петкратният шампион навлезе в двубоя по перфектен начин, печелейки първите 7 точки в срещата и пробивайки още дебютното подаване на съперника си. Интригата в сета обаче моментално бе подновена, тъй като колебания от сервис линията за Джокович дадоха възможност на американеца да реализира светкавичен рибрейк на 0. Световният №1 продължаваше да оказва натиск върху началния удар на опонента и след като пропусна да се възползва от брейкбола си в шестия гейм, то в следващия показа класата си и отново се подаде напред в резултата – 5:3.

Наглед това бе моментът, който щеше да се окаже решителен за изхода на частта, но две двойни грешки, придружени от изключително солидното представяне на Фриц от основната линия, станаха причината за нов рибрейк. Последва нов силен гейм на ретур за 20-кратния шампион от Шлема, който бе безпогрешен при посрещането си и пласираше дълбоко ретурите си, с което поемаше инициативата в разиграванията, за да достигне до два сетбола, вторият от които сложи точка на този толкова оспорван сет.

Серията от пробиви продължи и във втората част, когато двамата тенисисти за пореден път си размениха по един пробив за 1:1. Подаването на лидера в ранглистата отново бе застрашено, след като той изостана с 15:40, но началният удар му се притече на помощ и така първата почивка дойде при 2:1 в полза на Новак. От там насетне топ поставеният беше във вихъра си, тъй като ударите на младока започнаха да губят от дълбочината си и бяха веднага наказвани от фаворита в мача, който не се поколебаваше да поема контрола в точките и да си създава удобни ситуации, в които да нанесе уинър.

Това високо ниво, демонстрирано от сърбина, в съчетание с колебанията от сервис на Фриц, доведоха до пробив на сметката на световния №1 в шестия гейм, който впоследствие бе безмилостно затвърден за 5:2. Заставайки на линията за сервис в опит да затвори срещата, Джокович отново не загуби нито една точка и след изумително дайв воле прати двубоя в историята.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
71-ви Мастърс 1/2-финал: Джокович отново показа класата си и надделя над Фриц Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | париж мастърс | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook