Алкарас: Шансовете ми да победя Джокович на трева са по-малки; не се движа достатъчно добре

от в 09:57 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше сочен от всички като големия фаворит за титлата на Ролан Гарос, но трябваше да претърпи сериозно разочарование, след като получи крампи в началото на третия сет от двубоя си срещу Новак Джокович и оттам насетне не представляваше никакви трудности за сърбина да се наложи над 20-годишния си колега.

Изглежда обаче доскорошният номер едно е отново в топ кондиция и е готов за новото голямо предизвикателство пред себе си, а именно това да изучи тънкостите на играта на трева. Досега Алкарас няма почти никакъв състезателен опит върху най-старото тенис покритие и сам признава, че все още не се чувства максимално удобно, играейки на него, но е твърдо решен скоро това да се промени и още тази седмица ще има възможност да завоюва своя дебютен трофей на трева, тъй като му предстои участие на надпреварата в Куинс.

За пристигането и първата тренировка в Лондон:

- Пристигнах в събота сутринта и вече направих първата си тренировка. У дома нямаме тревни кортове и затова не съм се подготвял предварително. Тепърва трябва да адаптирам движението си по корта и своите удари към тревната настилка, но съм много доволен от проведената тренировъчна сесия.

За най-големите трудности при играта на трева:

- Най-трудното нещо е да се движиш добре върху настилката. Трябва да си по-внимателен, отколкото на другите настилки, така че за мен е най-трудно да се движа именно върху тревните кортове. Тук е сериозно удобство, ако можеш да практикуваш агресивен стил на игра и да завършваш точките в близост до мрежата, което аз се стремя да правя навсякъде и определено това обстоятелство е в мой плюс. Има много тенисисти, които залагат основно на слайса при играта на трева, но аз не съм сред тях и трябва да компенсирам с перфектно придвижване, за което имам да работя още много, ако искам да го постигна.

За шансовете му да победи Джокович на трева:

- Винаги съм с нагласата, че мога да спечеля всеки турнир, в който участвам. Джокович обаче вероятно е един от най-великите играчи, които са стъпвали върху тревата. Бих откроил него и Федерер като най-добрите в историята на тази настилка, така че ще ми бъде много трудно. Не казвам, че не мога да го победя, но определено имам по-малки шансове да го спра точно на тази настилка.

За физическото му състояние:

- Знам, че в момента съм в перфектна физическа форма. Много хора вярваха, че получих травма в мача срещу Джокович на Ролан Гарос, но нещата се свеждаха единствено до крампи. Това е нормално явление в нашия спорт и се чувствах отлично само два дни по-късно. През последната година имах малко повече контузии от обичайното, но с екипа ми вършим отлична работа по физическата подготовка.

Източник: Punto De Break

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Шансовете ми да победя Джокович на трева са по-малки; не се движа достатъчно добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook