Алкарас след загубата: Бях изненадан от неговата играта; не можах да поддържам нивото му

от в 11:36 на 16.05.2023
Калоян Соколов

През вчерашния ден станахме свидетели на категорично най-голямата сензация за годината в света на тениса, след като Карлос Алкарас беше надигран от квалификанта Фабиан Марожан в третия кръг на Мастърса в Рим. Испанецът тъкмо си беше подсигурил завръщане под номер едно в световната ранглиста и играеше най-добрия си тенис, докато световният номер 135 нямаше спечелена среща на подобно ниво до началото на седмицата, но сътвори истински спортен подвиг и отстрани шампиона от Мадрид.

Самият Алкарас прие поражението напълно достойно и хвърли винатата единствено върху себе си, изказвайки заслужени суперлативи към своя опонент по време на последвалата си пресконференция:

За това какво е знаел за своя съперник:

- Не го бях наблюдавал особено преди мача ни. Проследих някои от резултатите му на ниво Чаланджър и е видно, че се справя добре, но определено ме изненада много с високото си ниво на игра. Сигурен съм, че скоро ще пробие в топ 100 на света, ако продължава по същия начин. Беше наистина изненадващо за мен.

За това как оценява собствената си игра и защо не е успял да вкара двубоя в трети сет:

- Очевидно е, че не играх добре, но той се представи наистина много силно и не можах да отговоря на нивото му. Съперникът ми запази високото си равнище от началото до края, което е наистина изключително трудно за постигане. Опитах се да се боря до последната топка, само че не беше достатъчно. Вторият сет беше оспорван, имах своите шансове и можех да го спечеля, но той заслужаваше победата и ще направи много повече от една изненада, ако играе така.

За това какво му предстои преди Ролан Гарос:

- Ще си почина малко, защото определено имам нужда от няколко дни, за да освежа ума си и да бъда напълно готов за Ролан Гарос. Впоследствие ще бъда на тренировъчния корт, тъй като трябва да тренирам здраво, ако искам да постигна добър резултат на турнира и да се подобрявам. В последно време имах твърде много мачове  не можех да тренирам толкова, колкото ми се иска, така че е добре дошло, че ще мога да се прибера у дома, за да наваксам с тази част от подготовката си.

За това как се чувства от обстоятелството, че ще бъде първи поставен на Ролан Гарос:

- Страхотно е да бъдеш първи поставен на турнир от Големия шлем, но се опитвам да не мисля прекалено много затова. Не е от толкова голямо значение дали си първи, втори или трети, защото всяко от тези места дава възможност за добър жребий. Наистина е чудесно, само че същевременно няма да ми е от особено голяма полза.

За това дали е имал физически проблеми по време на мача:

- Не, чувствах се перфектно физически. Той ме накара да се чувства дискомфортно на корта. Беше агресивен през цялото време и търсеше линиите, което ме затрудняваше в опитите ми да вляза в мача и направих множество грешки в разиграванията, които поначало не са характерни за мен. Такива дни са част от тениса и трябва да се справя със случилото се. Във втория сет имах шансовете си, но не се възползвах от тях и той победи напълно заслужено.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас след загубата: Бях изненадан от неговата играта; не можах да поддържам нивото му Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | рим | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook