Алкарас: Трудно е да намериш любовта, когато си професионален тенисист

от в 07:26 на 25.02.2023
Мирела Николова

През 2022 година от изгряваща звезда Карлос Алкарас се превърна в един от основните фаворити за трофея на всяка надпревара, установявайки се като сериозна заплаха за вече утвърдените имена в световния мъжки тенис. Едва на 19 години, испанецът завоюва първия си "мейджър" трофей на Откритото първенство на САЩ и вследствие на това се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста.

Изглежда обаче, че славата на тийнейджъра не му носи много успехи в личния живот, ако съдим по негово изказване в най-новия брой на списание Vogue. Там световният №2 разкри повече детайли за живота си извън корта, споделяйки как в свободното си време обича да излиза с приятели, с които да прекарват време в парка или да играят настолни игри. Той също така разказа, че харесва футбола, а любимият му отбор е Реал Мадрид.

Шампионът от US Open открехна вратата и към любовния си живот, като отхвърли всички появили се спекулации, че има романтична връзка с Мария Гонзалес Хименес, която също е испанска тенисистка. Самият Карлитос заяви, че не е имал връзка от 18 месеца насам, добавяйки колко трудно е всъщност за един професионален тенисист да намери любовта.

"Сложно е, тъй като в нашата професия никога не можем да се застоим за дълго на едно и също място. Трудно е да намериш човек, който да може да споделя неща с теб и да ти има доверие, независимо че непрекъснато сте в различни краища на света", коментира тийнейджърът.

Доскорошният номер едно също така разкри кое е неговото хоби - шахът. "Обичам шаха. Там се изисква концентрация, стратегическо мислене, трябва да предвиждаш какво ще се случи няколко хода напред. Смятам, че всичко това много напомня на ситуацията в тениса. Нужно е да предугадиш къде съперникът ти ще изпрати следващия си удар, трябва да се придвижиш към топката своевременно и да опиташ да направиш нещо, което ще го извади извън комфортната му зона. Затова и много често играя шах", допълни още Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Трудно е да намериш любовта, когато си професионален тенисист Мирела Николова
Теми:  
atp | vogue | интервю | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook