Карлос Алкарас: Мачът срещу Фелисиано беше много труден

от в 16:16 на 09.04.2021
Диана Андреева

АTP 250 надпреварата в Марбея днес предложи един излючително интересен сблъсък, който изправи един срещу друго двама тенисисти, които са родени в различни хилядолетия, а именно Карлос Алкарас и Фелисиано Лопес, които имат цели 22 години разлика помежду си. Разликата на корта обаче бе в полза на младежа, който срещна сериозна съпротива от ветерана, но все пак се наложи с крайното 4:6 6:2 6:4, за да се класира за четвъртфиналите.

След края на срещата Алкарас коментира успеха си, наблягайки на страхотното представяне на Лопес и убедителната му игра. Ето какво каза младият испанец:

„Мачът срещу Фелисиано беше много труден. Той е чудесен играч, а сервисът и волетата му са много добри. Трябваше да бъде напълно концентриран през цялото време. Започнах добре мача и успях да пробия рано, но в края на първия сет загубих ритъм. Фелисиано използва огромния си опит и успя да пробие сервиса ми, след което и да спечели сета. За щастие успях да запазя спокойствие и когато се върнах на корта бях наясно какво трябва да направя по-добре. Успях да запиша пробив в началото на втория сет и това ми даде много увереност, която ми помогна в останалата част от мача. Това, че бях концентриран и имах ясен тактически план беше основната причина да успея да спечеля“ коментира Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Алкарас: Мачът срещу Фелисиано беше много труден Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook