Анди Мъри до последно ще е под въпрос за Уимбълдън

от в 02:03 на 20.06.2018
Мария Петрова

Анди Мъри обяви, че не е взел решение дали да участва на предстоящия Уимбълдън. Шотландецът се възстановява година от травма в бедрото, а вчера загуби в първия си двубой при завръщането. В драматичен мач той отстъпи на световния №21 Ник Кириос - 2:6, 7:6, 7:5.

Мъри отчете, че не е решил как да процедира, но най-вероятно ще играе на подгряващото състезание в Ийстбърн и тогава ще има повече яснота.

"Трябва да видя как ще се развие ситуацията. Не мога да преценя в момента кое е най-добре за мен," коментира бившият №1.

Самият Мъри не бе играл официален двубой от четвъртфиналите на Уимбълдън през юли 2018 година, когато отстъпи на американеца Сам Куери.

Всичко това доведе до пропадането на Мъри до 156-то място в ранглистата. През януари той се подложи и на операция в бедрото.

"Не мога да отхвърля никоя опция към настоящия момент. Може да участвам в Ийстбърн, а след това да не играя на Уимбълдън. Също така мога да пробвам да участвам и на демонстративни мачове, за да набера игрова практика."

Той коментира и мача с Кириос. "Като цяло се справих добре. На моменти нивото ми беше добро, а в други не толкова. Цялостно се изявих приемливо."

Както е известно Уимбълдън започва на 2 юли, а Мъри е двукратен шампион в Откритото първенство на Великобритания.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри до последно ще е под въпрос за Уимбълдън Мария Петрова
Теми:  
анди мъри | тенис турнир в куинс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook