ATP ранглиста: Синер дебютира в Топ 10 за сметка на Тийм; Алкарас с личен рекорд

от в 03:30 на 01.11.2021
Мирела Николова

Изминаха 7 дни, в които станахме свидетели на зрелищни битки и феноменални обрати с участието на част от елита на световния тенис, а с началото на новата работна седмица е време и за обновяването на ранглистата. В челната десетка няма много значими промени, като единствената разлика с предходното подреждане е това, че Топ 10 вече има своя нов член в лицето на 20-годишния Яник Синер, който заема мястото Доминик Тийм. Италианецът демонстрираше невероятна игра през последните няколко седмици и бе в чудесна серия от 23 поредни спечелени сета в зала, преди Франсис Тиафо да сложи край на поредицата му, побеждавайки го на полуфиналите във Виена. Въпреки това Синер дебютира в Топ 10 и от днес вече се намира под номер 9 в ранглистата.

Тъй като от днес от актива на всеки играч се отнемат точките, които той е трябвало да защити на Мастърса в Париж спрямо представянето си от 2019 година, ставаме свидетели на известни промени. Финалистът на надпреварата Денис Шаповалов отстъпва с шест позиции да номер 19, което изпраща Диего Шварцман, Роджър Федерер, Камерън Нори и Пабло-Кареньо Буста с едно място напред. Възход също така е за руснака Аслан Карацев, който за пореден път този сезон подобри върховото си класиране и достигна до номер 16.

Своето върхово класиране записва и 18-годишният Карлос Алкарас, който направи изключително силен рейд в австрийската столица, побеждавайки последователно Анди Мъри и Матео Беретини, след което отстъпи на бъдещия шампион Александър Зверев на полуфиналите. Все пак младият испанец прогресира със 7 позиции, за да се изкачи до 35-ото място, а освен него възход от 8 пункта ще претърпи и финалистът във Виена - Франсис Тиафо, който вече е 41-ви в подреждането.

Топ 10 при мъжете:

1. Новак Джокович - 10340 точки (-)

2. Даниил Медведев - 9540 точки (-)

3. Стефанос Циципас - 7840 точки (-)

4. Александър Зверев - 7180 точки (-)

5. Рафаел Надал - 5635 точки (-)

6. Андрей Рубльов - 5150 точки (-)

7. Матео Беретини - 4768 точки (-)

8. Каспър Рууд - 3678 точки (-)

9. Яник Синер - 3395 точки (+2)

10. Хуберт Хуркач - 3366 точки (-)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Синер дебютира в Топ 10 за сметка на Тийм; Алкарас с личен рекорд Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | доминик тийм | новак джокович | ранглиста | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook