Australian Open: всички, които имаха проблеми заради замърсеният въздух

от в 20:02 на 14.01.2020
Димитър Беловски

Първият квалификационен ден на Откритото първенство на Австралия бе белязан от множество проблеми, свързани с мръсният въздух. Мелбърн бе обявен за града с най-мръсен въздух за деня според базата данни за качество на въздуха по света Ай Кю Ер Вижуал.

Първа проблеми имаше бившата №1 в света Мария Шарапова, която игра на демонстративния турнир Kooyong Classic с Лаура Зигмунд. Германката бе спечелила първия сет със 7:6(4) и при 5:5 във втория играта бе прекратена. Шарапова се оплака, че я е мъчила кашлица по време на мача.

„И двете тенисистки усещаха дима и затова решихме да прекратим мача в този момент (при 5:5),“ каза съдията на стола.

В първи квалификационен кръг на Australian Open в Мелбърн парк, словенката Далила Якупович също прекрати своя мач срещу представителката на Швейцария Щефани Фьогеле. Във вторият сет Якупович се срина на корта, а малко след това прекрати и мача.

„Бях много уплашена, че ще колабирам. Нямала съм никога асма или каквито и да било други проблеми с дишането. Всъщност дори обичам жегата. Физиотерапевтът дойде още веднъж и си мислих, че всичко ще е наред. Но разиграванията бяха малко по-дълги, не можех да дишам и просто се сринах на корта,“ каза Якупович.

Тя вметна, че според нея не е често да се играе в такива условия. „Не е здравословно за нас. Бях изненадана, защото си мислех, че няма да играем днес, но нямахме много избор.“

Южени Бушар също имаше проблеми на корта със замърсения въздух. Тя се нуждаеше от медицинска грижа при успеха си над Ксиаоди Ю след 4:6, 7:6(4), 6:1.

Същото беше и при Бърнард Томич, а едно от момчетата, които подават топки колабира.

Организаторите на турнира заявиха, че вече програмата ще се прави в тясна консултация с медицинския екип на турнира, Бюрото по метеорология и учени от Агенцията за опазване на околната среда в щата Виктория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Australian Open: всички, които имаха проблеми заради замърсеният въздух Димитър Беловски
Теми:  
australian open | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook