Бадоса отпусна едва три гейма на съперничката си и се класира за 1/16-финалите на АО!

от в 04:16 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Паула Бадоса е сред големите тенис открития на изминалия сезон и неслучайно испанката заема едно от челните места сред фаворитките за титлата на Аустрелиън Оупън. Шампионката от Индиън Уелс показва също толкова вдъхновяващ тенис и през 2022-ра, след като спечели титлата в Сидни и вече заема рекордното си шесто място в световната ранглиста.

Днес пък иберийката удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки квалификантката Мартина Тревизан с разгромното 6:0 6:3 и така се класира за третия кръг на турнира, където ще се изправи срещу талантливата украинска тийнейджърка Марта Костюк, която по-рано днес се наложи над опитната Сара Сорибес Тормо.

Бадоса откри днешната среща по впечатляващ начин, докато италианката явно показа как предпочита играта на клей и повдигаше топката прекалено много, което даваше възможност на фаворитката да владее инициативата и тя трупаше завършващи удари с лекота в актива си. Доминацията на испанката се задържа за дълго на корта и тя не даде нито гейм на съперничката си в първата част.

Тревизан все пак се отърси от тежкото начало и отрази два брейкбола на старта на втория сет, за да запази някаква интрига в мача, но световната номер шест нямаше намерение да губи излишно време в конкретния двубой и реализира ценен пробив в петия гейм, а оттам насетне загуби само две точки на собствен начален удар, с което подпечата крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса отпусна едва три гейма на съперничката си и се класира за 1/16-финалите на АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | мартина тревизан | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook