Барти и Швьонтек с впечатляващи победи на старта в Мадрид

от в 18:15 на 29.04.2021
Диана Андреева

Ашли Барти удължи серията си от вече 12 поредни победи на клей. Днес австралийката откри кампанията си в Мадрид с успех над световната номер 43 Шелби Роджърс. Барти се нуждаеше от точно 59 минути, за да може след 6:2 6:1 да си осигури място в следващия етап от Masters 1000 събитието. За да се класира на 1/8-финалите водачката на WTA класацията ще трябва да се справи със съпротивата на Тамара Зиданшек. 

През днешния ден Барти изигра един от най-силните си мачове до момента през годината. Австралийката не допускаше почти никакви грешки, което в комбинация със стабилен начален удар й позволи да се поздрави с победа след по-малко от един час игра. Роджърс от своя страна се бори до последно и не се предаде, независимо от резултата, но силите и достигнаха до спечелването на едва три гейма по време на цялата среща. 

Друга шампионка от Големия шлем, а именно Ига Швьонтек, също показа тенис на най-високо ниво и продължи напред на Mutua Madrid Open. Полякинята пропусна турнира в Щутгарт през миналата седмица, поради травма, но изглежда отново се чувства уверена на корта, а това е и причината слес убедителното 6:1 6:1 тя да се справи с Алисън Риск.

Световната номер 17 изигра един перфектен двубой и без да среща никакви затруднения, тя си осигури сблъсък срещу победителката измежду квалификантките Лаура Зигемунд и Катерина Козлова, а при успех Швьонтек ще достигне до 1/8-финалната фаза на Mutua Madrid Open за първи път в своята кариера. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти и Швьонтек с впечатляващи победи на старта в Мадрид Диана Андреева
Теми:  
алисън риск | ашли барти | ига швьонтек | мадрид | тенис турнир в мадрид | тенис турнир мадрид | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook