Беретини се вкара в почти 3-часов сблъсък със 100-тния в света; Агут с чиста победа над Гаске

от в 03:40 на 25.08.2020
Марк Хаджижеков
Матео Беретини имаше комфортен аванс от сет и пробив, но му се наложи да извърви много по-дълъг от очаквания път, за да сломи съпротивата на 100-тния в света Емил Руусувуори. Италианецът се поздрави с успеха в мача след крайното 6:4 6:7(3) 7:5, за да се класира за третия кръг на W@S Open, където той ще играе срещу Райли Опелка.

Един пробив в средата на първия сет позволи на осмия поставен да се откъсне в отделните части, като във втората сюжетът наглед щеше да се повтори, тъй като Беретини имаше аванс от брейк, сервирайки при 5:4 за успеха в срещата.



Шампионът от UTS дори достигна до мачбол на свой начален удар, но от този момент нататък Руусувуори изведнъж включи на нова предавка, като младият финландец отказа да се предаде, и съумя да се завърне в битката за мача, реализирайки рибрейк.



Впоследствие той се пребори и за успеха в дългия гейм, форсирайки решаваща част. В нея пробивите тотално отсъстваха до 5:4 в полза на Беретини, който тогава от ретур достигна до още цели четири мачбола. Руусувуори обаче за сетен път демонстрира характер и съумя да измъкне подаването си.

https://twitter.com/paazikivi/status/1298052072441552897?s=20

За негова жалост обаче той трябваше да повтори това упражнение, сервирайки за оставане в мача и при 6:5, но „магическите трикове” вече бяха изчерпани, а Матео най-накрая успя да сложи точка на двубоя от общо шестата си възможност.

Роберто Баутиста Агут пък записа убедителен успех над Ришар Гаске след 7:5 6:1.

Двамата си предаваха инициативата в началото на двубоя, преди Баутиста Агут окончателно да затвърди преимуществото си, реализирайки ключов пробив в последния възможен момент на първия сет.



Това помогна на испанеца да отпусне ръката дори още повече във втория сет, което позволи на Роберто да се откъсне с внушителна преднина от цели пет гейма, което направи доиграването на този двубой абсолютно протоколно.

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу 11-тия поставен Карен Хачанов.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини се вкара в почти 3-часов сблъсък със 100-тния в света; Агут с чиста победа над Гаске Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook