Беретини сломи съпротивата на квалификант и очаква Джокович в четвъртфиналите!

от в 00:15 на 07.09.2021
Мирела Николова

 

Матео Беретини си резервира място в четвъртфиналната фаза на тазгодишния US Open след победа в четири сета над тръгналия от квалификациите германец Оскар Оте. Италианецът показа колебания в дадени периоди от срещата, но все пак съумя да се справи с кризата в играта си и да се поздрави с крайния успех - 6:4 3:6 6:3 6:2. В битка за място на полуфиналите Матео ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Дженсън Бруксби.

Световният №8 постави под напрежение още дебютното подаване на съперника си, но не съумя да материализира получения брейкбол, след което никой от двамата не срещаше затруднения на начален удар до 3:3. Тогава сервисът на Оте се пропука и той допусна двойна грешка, дала възможност на италианеца да реализира пробив, който бе подпечатан след поредния дълбоко пласиран ретур от страна на Беретини. Оттам насетне финалистът от Уимбълдън не допусна каквито и да било колебания и отпускайки едва една точка в своите подавания, задържа аванса си и излезе напред в отделните части.

Началото на втория сет бе кошмарно за осмия в света, който поведе с 40:0 в първия си сервис гейм, но претърпя грандиозен спад в играта си и допусна серия от непредизвикани неточности, които бяха добре дошли за германеца. Те му помогнаха да осъществи първия си брейк в мача, а съвсем скоро си изгради и преднина от 3:0. Беретини не успя да намери начин да противодейства на своя опонент и Оте крачеше уверено към успеха в сета.

Вдъхновената игра на по-нискоранкирания играч бе пренесена и в третата част, където отново световният №8 бе изправен пред брейкбол в самото начало, ала този път той показа класата си и не позволи инкасиране на пробив. С напредването на времето италианецът все повече повишаваше нивото си и в четвъртия гейм той съумя да спре устрема на Оте, повеждайки с аванс от пробив и 4:1. Беретини бе безкомпромисен от сервис линията до края на сета и безпроблемно увеличи преднината си в общия резултат.

В откриващите минути на третата част германецът почувства болки в дясната си китка, което наложи и появата на медицински екип на корта. Въпреки това обаче контузията оказваше влияние върху представянето на Оте, от чиято ракета пропуските се множаха с всяка следваща точка. Това помогна на Матео да нанесе пробив в петия гейм, а оттам насетне довършването на двубоя бе чиста формалност.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини сломи съпротивата на квалификант и очаква Джокович в четвъртфиналите! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook