Без изненади: Медведев надви Шаповалов и завоюва най-големия си трофей за 2022-ра!

от в 17:21 на 30.10.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Даниил Медведев изигра един от най-силните си мачове през сезона, за да надиграе първата ни ракета Григор Димитров на полуфиналите във Виена с категоричното 6:4 6:2 и това му позволи да спори за едва втория си трофей в хода на сезона. Неговият съперник Денис Шаповалов пък нямаше нито една спечелена титла за цялата 2022-ра, но най-после напомни за себе си през последните седмици, достигайки до финалната четворка на три поредни надпревари. Днес пък канадецът впечатли с представянето си за пореден път в течение на седмицата, но и това не беше достатъчно за триумф над водача в схемата, който се наложи с крайното 4:6 6:3 6:2 и така се поздрави с 15-ти турнирен успех на ниво ATP през своята кариера и от утре заслужено ще се завърне в топ 3 на света.

Играта на руснака нямаше нищо общо с показаното от него във вчерашния ден и левичарят бързо се възползва от колебанията му, реализирайки първи пробив в подаването на Медведев от началото на състезанието. Това позволи на канадеца да действа далеч по-освободено и виждахме редица мощни отигравания от неговата ракета, които бяха непосилни за противодействие от страна на топ поставения, а авансът на Шаповалов набъбна до 4:1 гейма. Постепенно бившият номер едно влезе в обичайния си ритъм и определено беше по-добрия състезател на корта до края на сета, само че съумя да върне само един от двата си брейка пасив и частта отиде в сметката на непоставения играч.

Световният номер 19 не намали оборотите по никакъв начин във втория сет, като демонстрираше нехаректно високо търпение за себе си и изграждаше внимателно атаките си, докато получи удобна възможност да нанесе уинър. Фаворитът обаче удържаше на натиска и взе психологическо предимство, отразявайки ранна възможност за пробив, след което сам отмъкна съперниковото подаване и макар да изгуби бързо взетото си предимство, то ударите на Шаповалов ставаха все по-непостоянни и паритетът в общия резултат беше налице.

Решителната част се превърна в истинска наказателна акция от страна на московчанина, чиято защита докарваше неговия съперник до пълна безпомощност. 23-годишният тенисист видимо загърби контролираната агресия и търсеше да приключва разиграванията максимално бързо, ала тази тактика не може да доведе до нищо добро срещу бившия шампион от US Open и логично той реализира два бързи пробива, които го отведоха до най-големия му трофей за 2022-ра година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Медведев надви Шаповалов и завоюва най-големия си трофей за 2022-ра! Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | денис шаповалов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook