Без шансове за местния любимец: Баез отпусна едва 4 гейма на Тийм в първия му финал от 2020-та насам

от в 19:55 на 05.08.2023
Калоян Соколов

Себастиан Баез завоюва трофея на ATP 250 турнира в Кицбюел, надигравайки местния любимец Доминик Тийм с убедителното 6:3 6:1. Аржентинецът имаше само една победа в миналите си пет турнирни изяви, но за пореден път доказа колко опасен може да бъде на червена настилка и заслужено се поздрави със своята трета титла на най-високото ниво в тениса, като всяка една досега е била спечелена на клей. Тийм пък може да извлече множество позитиви от развитието на седмицата, защото достигна до своя първи финал от 2020-та насам, а освен това ще се завърне обратно в световния топ 100 и определено изглежда малко по-близо до тениса, който някога му позволи да се превърне в шампион на US Open.

Бившият номер три диктуваше темпото на разиграванията в самото начало и печелеше множество лесни точки с помощта на първия си начален удар, но Баез се защитаваше изключително добре и съумяваше да провокира множество непредизвикани грешки от ракетата на австриеца. Същевременно южноамериканецът не се колебаеше да атакува при всяка една удобна възможност от своя форхенд, което му позволи пръв да осъществи пробив, а оттам насетне Тийм беше абсолютно безпомощен на ретур и откриващата част заслужено отиде в актива на по-високорснкирания тенисист, който загуби едва две точки при вкаран първи сервис.

Проблемите за бившия носител на трофея далеч не се изчерпваха с това, тъй като неговият съперник осъществи моментален брейк за началото на втория сет и макар местният любимец да взе следващото си подаване на нула, то той не спечели нито гейм повече в хода на двубоя и напълно закономерно Себастиан Баез можеше да ликува с купата от австрийския град.

Без шансове за местния любимец: Баез отпусна едва 4 гейма на Тийм в първия му финал от 2020-та насам.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без шансове за местния любимец: Баез отпусна едва 4 гейма на Тийм в първия му финал от 2020-та насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | кицбюел | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook