Без шансове за световния номер 1: Хуркач развенча Медведев и е шампион в Хале!

от в 16:58 на 19.06.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено има за какво да бъде доволен, след като от понеделник насам е отново номер едно в световната ранглиста, а освен това вчера се класира за втория си пореден финал на трева. Там обаче го очакваше традиционно неудобен за него съперник, а именно полякът Хуберт Хуркач, който отстрани настоящия лидер в ранглистата на миналогодишния Уимбълдън. Световният номер 12 е един от специалистите на тази настилка, като в хода на седмицата отстрани играчи от ранга на Феликс Оже-Алиасим и Ник Кирьос, а днес постигна общо третета си победа от пет двубоя срещу Медведев и по този начин завоюва титлата в Хале - 6:1 6:4.

Срещата започна вихрено за Хуркач, чийто начален удар му носеше сериозни дивиденти, докато топ поставения играеше главно на второ подаване и предоставяше инициативата на съперника, за когото не представляваше трудност да поема инициативата и да завършва в близост до мрежата. Полякът непрекъснато поставяше под натиск защитата на Медведев, която не можеше да се справи с агресията на опонента и съвсем скоро по-високоранкираният състезател се сдоби с преднина от 5:0. Московчанинът все пак съумя да запише почетен гейм в актива си, но първата част беше комфортно спечелена от страна на бившия шампион в Маями.

Вторият сет стартира по същия начин, тъй като Хуркач по никакъв начин не намали оборотите и веднага реализира брейк в подаването на руснака. В този момент изглеждаше, че водачът в схемата се е предал напълно, защото езикът на тялото му беше изцяло негативен и петият поставен спокойно можеше да направи резултата дори още по-изразителен в своя полза. В крайна сметка полякът не срещна нито една точка за пробив в хода на целия мач и напълно заслужено триумфира с купата в германския град, а от утре ще се завърне в топ 10 на световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без шансове за световния номер 1: Хуркач развенча Медведев и е шампион в Хале! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook