Без загубен сет: Кузманов се класира за първия си четвъртфинал през новия сезон!

от в 13:10 на 23.02.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов през настоящата седмица се завърна обратно на победния път и откри успешно кампанията си на Чаланджъра в Белангуру, след като при участието на турнира в Ченай допусна поражение в осминафиналите, което му коства позицията в световния топ 200 и статута на втора ракета за родината ни. Мико с представянето си в хода на днешния ден нагледно доказа, че не мисли да спира дотук в индийския град, където преди година остана в ролята на подгласник, и постигна нов двусетох успех, след като надигра безапелационно квалификанта Алибек Качмазов (номер 342) за час и 40 минути на корта - 6:3 6:4.

По този начин световният номер 216 се класира за четвъртфиналната фаза в Бенгалуру, където му предстои да се изправи срещу победителя измежду преодолелия пресявките Джовани Мпетши Перикар и втория поставен в схемата - Джеймс Дъкуърт, който е бивш председател на топ 50.

Двубоят стартира сравнително равностойно, без интригуващи ситуации, и дебютните минути в мача послужиха като момент за опознаване между третата ни ракета и 20-годишния руснак. Същевременно не беше трудно да се забележи напрежението, което по-нискоранкираният състезател изпитваше, като колебливите му действия, придружени от три грешки в първите два гейма, далеч не му помогнаха да бъде конкурентноспособен в продължителен период на българина и осмият поставен в схемата установи траен контрол, за да се поздрави с пробив аванс след осем поредни точки на сметката си.

Оттам насетне пловдивчанинът започна да играе със завидно самочувствие при размените от основната линия и често завършваше комбинациите си в атакуващ план с печелившо отиграване, като пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина и не позволяваше на младежа да бъде агресивен. Именно установеният контрол над случващото се донесе на Кузманов цели пет сетбола още при сервис на Качмазов, които обаче родният ни представител пропусна неистово и загуби в маратонския гейм, продължил над 10 минути, ала запази хладнокръвие и не се повлия от негативните емоции, записвайки в идните минути откриващия сет срещу името си след безупречно представяне на собствено подаване.

В началото на втората част игровото предимство продължи да бъде на страната на българина, който отнемаше от скоростта на ударите си за сметка на точността, при което възможността пред световния номер 342 да търси завършващо отиграване се оказа пагубна за него, предвид прекомерния си брой неточности, докато Мико остана рутиниран в действията си и поведе с пробив. Опитът, който третата ни ракета придоби в турнирите от подобен калибър през миналия сезон, също изигра своята положителна роля за Кузманов, който нито за миг не постави преднината си в резултата под заплаха и сложи точка на спора, като похвалното в случая за пловдивчанина е, че за втори пореден двубой не посрещна нито един брейкбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Кузманов се класира за първия си четвъртфинал през новия сезон! Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | бенгалуру | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook