Безапелационен Джокович сломи Гарин и е на 1/4-финал на Голям шлем за 50-и път!

от в 16:52 на 05.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович се класира за своя 50-и четвъртфинал на турнири от Големия шлем в кариерата си, след като подчини световния №20 Кристиан Гарин в осминафиналната фаза на тазгодишния Уимбълдън. Защитаващият титлата си от 2019 г. шампион държеше под контрол събитията на Централния корт и заслужено се поздрави с крайната победа, дошла в последователни сетове - 6:2 6:4 6:2. В спор за място на полуфиналите сръбският представител ще срещне победителя от сблъсъка между Мартон Фучович и Андрей Рубльов.

Двубоят стартира феноменално за световния №1, който реализира пробив в първия възможен момент, след което без абсолютно никакви проблеми го затвърди за 2:0. В дебютната част Гарин не успяваше да предложи нещо, което да затрудни именития му опонент, и Ноле скоро дублира преднината си от брейк. От своя страна, Джокович бе съвършен на свое подаване и отпусна едва една точка на собствен сервис в продължение на целия първи сет, който след само 23 минути отлетя в неговата сметка.

Втората част се разви далеч по-интригуващо, тъй като Гарин започна да намира ударите си и дори успяваше да предизвика неточности от ракетата на сърбина. Именно чилиецът бе и този, който първи се сдоби с брейкболи, но не съумя да ги материализира. Водачът в ранглистата подложи под сериозен натиск всяко едно от последвалите подавания на противника си и макар Гарин да намираше начин да се спаси от опасността, той се предаде в деветия гейм след редица пропуски. Сервирайки за затваряне на частта, Джокович не позволи да се стигне до изненада, увеличавайки преднината си в общия резултат.

Устремът на родения в Белград тенисист се запази и в третия сет, когато Новак продължи да държи инициативата в свои ръце. Той съумя да пробие опонента си още в първото му подаване, а не след дълго дублира аванса си от пробив, като по този начин нанесе окончателния си удар върху Гарин - 4:1. Връщане назад за чилиеца не съществуваше и след час и 48 минути Джокович сложи точка на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен Джокович сломи Гарин и е на 1/4-финал на Голям шлем за 50-и път! Мирела Николова
Теми:  
atp | кристиан гарин | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook