Безапелационна: Томова отново не загуби сет и ще спори с бивша №40 за трофея в Сарагоса!

от в 15:45 на 15.04.2023
Мирела Николова

Виктория Томова продължава да бъде безупречна в изявите си на ITF турнира в Сарагоса и без да загуби нито сет по пътя си, днес българката си гарантира място в сблъсъка за титлата след поредната убедителна победа. Първата ни ракета, която остана и най-високоранкираната тенисистка в схемата, се нуждаеше от час и 42 минути игра, за да сломи съпротивата на световната №174 Лейре Ромеро Гормас и да оформи крайното 6:4 6:3, което я класира за финалния двубой. Утре нашето момиче ще се изправи срещу бившата №40 Тереза Мартинцова, която в момента заема 103-тата позиция в ранглистата.

В откриващата част никоя от двете състезателки не успя да блесне с постоянство, а неубедителното им представяне на начален удар в комбинация с множеството непредизвикани грешки от двете страни допълнително спомогна за това да станем свидетели на общо 7 брейка. На три пъти нашата сънародничка съумя да вземе крехък аванс от пробив, но той непременно биваше последван от моментален рибрейк. В десетия гейм обаче Томова проведе нова наказателна акция от ретур и достигна до три поредни сетбола, още първият от които материализира, за да поведе в отделните части.

В началните минути на втория сет преимуществото бе на страната на испанката, която започна да подсигурява ударите си и да дочаква неточност от ракетата на родната ни представителка, като по този начин осъществи пробив още в първия възможен момент и излезе напред с 2:0. Последва обаче най-силният период в мача за българката, която увеличи интензитета в играта си и благодарение на отлично насочените си удари влезе в серия от цели 5 поредни гейма, за да обърне резултата до 5:2 в своя полза. Сервирайки за спечелването на двубоя, Вики не загуби нито една точка и съвсем скоро можеше да ликува с класиране за първия си финал от септември 2022-ра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационна: Томова отново не загуби сет и ще спори с бивша №40 за трофея в Сарагоса! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | сарагоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook