Безпогрешен Синер сломи и Монфис, за да триумфира в София за втора поредна година!

от в 17:40 на 03.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер е новият стар шампион на Sofia Open! След като през миналата година италианецът спечели своята дебютна АТР титла в родната ни столица, днес той дублира триумфа си и се превърна в първия и досега единствен играч в историята на турнира, който успява да защити трофея си в зала "Арена Армеец". На финала той се наложи над винаги атрактивния и поставен под номер 2 в схемата Гаел Монфис с категоричното 6:3 6:4, като и в двата сета младокът си изгради ранна преднина от пробив, която се оказа достатъчна за успешната за него развръзка.

Двубоят стартира по възможно най-добрия начин за миналогодишния шампион, който още от самото начало демонстрираше изключително агресивна игра и пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина. Това незабавно донесе дивиденти на Синер и той реализира пробив в дебютното подаване на французина, след което без особени затруднения го затвърди, за да се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0.

Впоследствие Монфис значително стабилизира представянето си и успяваше да постави под напрежение сервис геймовете на младока, ала така и не достигаше до възможности за връщане на допуснатия по-рано брейк. Все пак непрекъснатият натиск от страна на Гаел даде резултат и той се сдоби с 2 поредни брейкбола в седмия гейм, но италианецът показа характер и след няколко изумителни размени на удари от дъното на корта опази преднината си - 5:2, а съвсем скоро и сложи точка на откриващата част, прибавяйки я към своята сметка.

Устремът в играта на Яник се запази и във втория сет, когато 20-годишният тенисист отново се възползва от недостатъчно убедителния начален удар на противника и благодарение на солидното си представяне от основната линия и сведените до минимум неточности отново проби още в първия възможен момент. От там насетне той не допусна нито за миг спад в концентрацията си и бавно, но сигурно се приближаваше към успеха, който бе официално подпечатан след точно час и 19 минути престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Синер сломи и Монфис, за да триумфира в София за втора поредна година! Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | софия оупън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook