Безпощаден Кузманов отпусна само гейм на бивш номер 45 и е на 1/2-финал в Прага!

от в 12:58 на 06.05.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше известни физически проблеми през последните месеци и не започна по най-добрия възможен начин клей сезона, само че през тази седмица демонстрира върхова форма и не загуби нито един сет по пътя си към четвъртфиналите в Прага. Днес втората ни ракета се изправи срещу добре познатия ни Максимилиан Мартерер, който до неотдавна беше член на топ 50 и е достигал до финалната осмица на надпреварата в София. Безспорно обаче най-голямото постижение на германеца е класирането му за четвъртия кръг на Ролан Гарос, където дори докара третата част до тайбрек в двубоя си срещу Рафаел Надал. Днес обаче левичарят беше напълно безпомощен пред родния ни представител, който го разгроми с 6:1 6:0 и закономерно намери място на полуфиналите, в които го очаква сблъсък с италианеца Лоренцо Джустино, а Мико го е побеждавал при единствения им сблъсък досега.

Мачът започна по отличен начин за Кузманов, чиито удари впечатляваха с максимална дълбочина и не виждахме почти никакви грешки от ракетата на пловдивчанина. Мартерер пък не успяваше да намери път покрай защитата на своя опонент и започна да рискува прекалено много при своите изпълнения, което помогна на нашия сънародник да извлече куп неточности от него и скоро резултатът беше 5:0 гейма в полза на българина. Все пак бившият номер 45 спечели следващото си подаване на нула, ала нямаше сили за нещо повече и сетът отиде в актива на националния ни състезател.

Кузманов продължи да доминира през втората част, като неговият форхенд му носеше огромен брой уинъри и германецът изглеждаше напълно безпомощен. Левичарят се опита да атакува по-често мрежата, но Мико намираше начин как да го разминава от всяко едно положение и в крайна сметка удължи серията си на седем последователно завоювани гейма, за да подпечата своя успех и така си гарантира завръщане в топ 200 от идния понеделник.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Кузманов отпусна само гейм на бивш номер 45 и е на 1/2-финал в Прага! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Максимилиан Мартерер | Обзори | прага | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook