Безупречен: Корда разгроми топ поставения Алиасим и е на победа от финала в Ещорил!

от в 01:13 на 30.04.2022
Владислав Риждов

С разгромна победа завърши програмата от петъчния ден на АТР 250 надпреварата в Ещорил. Тя бе на сметката на Себастиан Корда, който отпусна само четири гейма на първия поставен Феликс Оже-Алиасим, правейки нова крачка към това да завоюва втори трофей в своята кариера - 6:2 6:2.

Битката между талантливите представители на следващото поколение започна равностойно, с успешно спечелени откриващи подавания от страна и на двамата. Постепенно обаче инициативата отиде от страната на Корда, който пръв достигна до шанс за пробив, но Оже-Алиасим отрази възможността пред съперника си с отлично изградена атака. При втория си случай американецът материализира превъзходството си, въпреки че имаше и известна доза късмет при изпълнението си на бекхенд от дъното на корта, и така след само три гейма 37-ят в света имаше преднина с брейк.

Последва не най-убедителния сервис гейм на Корда, в който водачът в схемата можеше веднага да възстанови паритета, но поставеният под №8 състезател успя да надделее в тази оспорвана мини битка, повеждайки с 3:1. Уверените действия на 21-годишния играч продължиха и скоро той вече се нуждаеше от само гейм, за да си осигури лидерството в мача - 5:1. До край световният номер 10 не успя по никакъв начин да затрудни опонента си и дебютната част отлетя на сметката на Корда.

Младокът от САЩ пренесе позитивния импулс в играта си и след подновяването на действията. Корда наказа неубедителния канадец още в началото на сета. Проблемите при Алиасим можеха да се задълбочат дори още повече, когато той бе изправен пред опасността да изостава с двоен пробив, но удържа подаването си. Топ поставеният обаче нямаше отговор на качествения тенис от противниковата половина на корта, и не след дълго изостана с 4:1. Леко отпускане от страна на Корда даде лъч надежда на шампиона от Ротердам, но по-добре играещият от двамата бързо си върна лидерството, преди официално да поеме към 1/2-финалите, където го очаква дерби със сънародника му Франсис Тиафо.

По-рано през деня в сблъсък противопоставящ бъдещето и миналото един срещу друг излязоха Себастиан Баез и Ришар Гаске. Именитият французин, който е бивш шампион от надпреварата, превъзхождаше във важните моменти младия си съперник в откриващата част на мача, което му позволи да излезе напред в общия резултат. Представителят на следващата генерация от своя страна бе запазил голям резерв от енергия и това му помогна с течение на времето да наложи своето темпо, за да стигне до заслужен успех след 3:6 6:1 6:4. В 1/2-финалите за аржентинеца предстои да срещне Алберт Рамос-Виньолас, който е действащ шампион на турнира в Ещорил.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Корда разгроми топ поставения Алиасим и е на победа от финала в Ещорил! Владислав Риждов
Теми:  
атп | ещорил | Обзори | ришар гаске | себастиан баес | себастиан корда | тенис турнир в ещорил | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook