Бивш номер едно: Кирьос и Кокинакис са циркаджии; едва ли някой в Тура ги харесва

от в 18:55 на 11.01.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се превърнаха в голямата сензация на миналогодишния Аустрелиън Оупън, след като се включиха в основната схема с помощта на "уайлд кард" и в крайна сметка спечелиха титлата, а това се явяваше прецедент в историята на спорта.

Самата атмосфера по време на мачовете на двамата шоумени пък нямаше особено общо с установения тенис етикет, тъй като публиката не спираше да скандира имената им и дори често освиркваше техните съперници, ала австралийците по никакъв начин не се опитваха да укротят тълпата и всъщност се стараеха да я държат възможно по-шумна.

Това доведе до редица оплакванията от страна на някои от потърпевшите двойки и изглежда легендарният Патрик Рафтър напълно разбира недоволството към неговите сънародници, съдейки по изказаното мнение на някогашния двукратен носител на трофея от US Open:

"Монетата има две страни, защото Ник и Танаси правят голямо шоу, създават драма и продават множество билети, но с цената на какво? Другите играчи със сигурност са повлияни от целия този шум и цирк около тях. Кирьос и Кокинакис не спазват неписаните тенис правила и разсейват по-всевъзможни начини техните опоненти.

Не мисля, че някой измежду двойковите специалисти ги харесва особено. Наясно съм, че двойките са просто едно забавление за сингъл състезателите, чрез което те да добият малко повече игрови ритъм, само че трябва да се спазва добрия вкус и да не се стига до техните вече обичайни клоунади" - категоричен е Рафтър.

Както знаем обаче, то Кирьос рядко пропуска какво се пише за него в медийното пространство и побърза да отговори на бившия номер едно, като беше категоричен как Рафтър няма никаква идея за случващото се в съблекалнята на ATP Тура и всъщност увери, че заедно с Кокинакис са едни от най-харесваните хора сред своите колеги.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер едно: Кирьос и Кокинакис са циркаджии; едва ли някой в Тура ги харесва Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | любопитно | Ник Кирьос | Патрик Рафтър | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook