Благородно! Циципас и Муратоглу с инициатива за подкрепа, за играчите извън топ 100

от в 08:52 на 24.04.2020
Калоян Пламенов

Гръцката тенис звезда Стефанос Циципас и популярният треньор Патрик Муратоглу започнаха кампания по набиране на средства за играчите извън топ 100 на световната ранглиста.

За целта те пуснаха платформата Beyond 100 Support, като в нея има търг с различни вещи. Двамата се надяват, че много други тенисисти ще последват техния пример и така ще могат да се съберат допълнителни солидни средства за състезателите с по-ниско ранкиране.

Цици е дал за търга няколко свои вещи, а освен това предлага на дарителите участие в неговия влог в Youtube, който за момента е преустановен. Освен това гръцкият тенисист предлага и осигуряване на гостувания, на турнири.

Муратоглу от своя страна също се е включил с разни свои неща и също така предлага тренировки срещу дарения. 

"Като най-младият тенисист в топ 10 се чувствам отговорен за бъдещето на тениса и мога смело да кажа, че съм наясно, че играчите извън топ 100 са от голямо значение за развитието на нашия спорт", коментира Циципас.

"За тях обаче в момента е много трудно да изкарват прехраната си и определено липсата на турнири ще им се отрази много тежко. Надявам се, че доста от моите колеги ще подкрепят идеята ни за Beyond 100 Support", каза още той.

Патрик Муратоглу също агитира доста хора да подкрепят проекта.

"Ситуацията с играчите извън топ 100 става все по-тревожна. Ако кризата се засили, тогава те могат изобщо да не се завърнат към тениса. Този проект обаче може да им позволи да получат първична помощ, за да издържат в тези трудни времена". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Благородно! Циципас и Муратоглу с инициатива за подкрепа, за играчите извън топ 100 Калоян Пламенов
Теми:  
патрик муратоглу | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook