Болката от разочарованието: Швьонтек напусна корта обляна в сълзи (видео)

от в 11:43 на 12.11.2021
Мирела Николова

Всички сме свикнали да виждаме тенисистите на корта като истински гладиатори, демонстриращи изумителна стабилност както във физически, така и в ментален аспект и често забравяме, че те също притежават емоции и са податливи на разочарование. 20-годишната Ига Швьонтек е най-скорошният пример за това, след като се разплака по време на двубоя си от груповата фаза на WTA Финалите срещу Мария Сакари през вчерашния ден.

Младата полякиня прави своя дебют на турнира на 8-те най-добри тенисистки за сезона, като по време на вчерашната си среща бе далеч от най-добрата си игра и допускаше изобилие от непредизвикани грешки, което доведе до аванс от 6:2 5:4 и сервис за спечелване на мача за съперничката ѝ. Гъркинята се сдоби с 3 мачбола, когато Швьонтек се разплака и се обърна с гръб към мрежата, докато Сакари бе готова за изпълнение на начален удар. По време на пресконференцията си световната №9 сподели, че се е почувствала безпомощна срещу обхваналото я напрежение и именно това е породило сълзите в очите ѝ. 

Грешка при ретура от ракетата на световната №9 окончателно сложи край на двубоя, като при поздрава на мрежата шестата в света прегърна чистосърдечно опонентката си, правейки опит да я успокои, а впоследствие полякинята напусна корта, видимо разочарована и прикривайки лицето си с кърпа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Болката от разочарованието: Швьонтек напусна корта обляна в сълзи (видео) Мирела Николова
Теми:  
wta | wta финали | ига швьонтек | любопитно | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook