Борбен Андреев отрази мачбол и се класира за основната схема в Сарасота!

от в 17:49 на 11.04.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев записа един от най-престижните си успехи през настоящия сезон, когато надви тунизиеца Малек Джазири във Форли, а днес надделя и над втората ракета на африканската страна - Моез Ечаргуи. Българинът изоставаше със сет и пробив, само че намери най-добрата си игра в решителните мигове на срещата, като отрази мачбол и в крайна сметка триумфира с крайното 4:6 7:6(0) 6:1. По този начин Андреев се класира за основната схема на Чаланджъра в Сарасота и в идните часове ще разбере името на съперника си в основната схема.

Четвъртата ни ракета реализира пробив още в третия гейм на мача, но Ечаргуи веднага възстанови паритета в резултата и съвсем скоро сам разполагаше с брейк аванс. Африканецът поддържаше преднината си, докато не му се наложи да сервира за спечелването на сета. Тогава Ади повиши своето равнище, което му позволи да отмъкне съперниковото подаване, ала впоследствие се пропука в опита са да изравни геймовете и откриващият сет отиде в актива на световния номер 434.

Двамата състезатели отново си размениха по един пробив в началото на следващата част, а оттам насетне бяха почти непоколебими от линията за начален удар. Тази тенденция се запази до 6:5 в полза на тунизиеца, когато той се добра до мачбол, само че софиянецът демонстрира здрава психологическа устойчивост и достигна до тайбрек, в който не даде нито точка на опонента си и и всичко щеше да се реши в трети сет.

Там Андреев наложи тотална доминация на корта и действаше с огромна свобода, която доведе до повишена агресия в ударите му, докато Ечаргуи не можеше да се отърси от пропуснатите шансове и скоро родният ни представител взе решителен аванс от 5:0, който с лекота разви в последвалите минути и се поздрави с постигането на страхотен обрат.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Андреев отрази мачбол и се класира за основната схема в Сарасота! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | сарасота | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook