Борис Бекер: Не отписвам Федерер и Ноле, но Надал е моят фаворит на US Open

от в 15:50 на 03.09.2018
Калоян Пламенов

Бившата тенис звезда Борис Бекер е на мнение, че Рафаел Надал ще успее да защити трофея си от US Open, макар че Новак Джокович, на когото той бе треньор до сравнително скоро, се намира в доста добра форма.

"За мен Надал е най-големият фаворит, защото прави невероятен сезон и все пак е лидер в световната ранглиста", коментира германецът в интервю пред испанското издание "Ел Паис".

"Да, Джокович спечели Уимбълдън и това бе голямо завръщане за него, но за мен фаворит в Ню Йорк е Рафа. Ще видим и как ще се справи Федерер в толкова дълъг турнир". 

"Бих споменал като играчи, които имат шансове за успех, още Александър Зверев и Хуан Мартин Дел Потро. Последният знае какво е да печелиш US Open и има опит в този турнир". 

Относно бившия си подопечен Новак Джокович, Бекер каза само хубави неща. "Щом си шампион, тогава винаги ще бъдеш такъв. Той има манталитет на шампион. Време беше да спечели турнир от "Шлема" отново. Не съм се съмнявал. Дали бих му станал отново треньор? Не. Мисля, че моята треньорска кариера за момента е затворена страница. Въпреки това поддържаме редовно връзка и сме в близки отношения". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер: Не отписвам Федерер и Ноле, но Надал е моят фаворит на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | борис бекер | новак джокович | открито първенство на сащ | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook