Буста разгроми Гофен и е в третия кръг на Miami Open; Фонини надделя в луд мач

от в 20:51 на 25.03.2022
Диана Андреева

Давид Гофен е далеч от върховата си форма на тенис корта през последните месеци, а здравословните проблеми са основната пречка пред белгиеца. Той се поздрави с отличен успех на старта в Маями, но днес не впечатли с играта си и отстъпи в последователни сетове на Пабло Кареньо Буста - 6:3 6:2. 

Непредизвиканите грешки на Гофен му създаваха сериозни проблеми още от самото начало на двубоя. Белгиецът не успяваше да задържи топката в очертанията на корта достатъчно дълго, докато Буста беше безпогрешен от основната линия и това му даваше предимство на корта. Един единствен пробив, дошъл при 3:2 в полза на фаворита в двубоя, бе достатъчен за световния номер 19, за да може да се приближи на сет до успеха. 

Вторият сет се разви по сходен начин, но този път Гофен дори за момент не контролираше събитията на корта. Белгиецът не успяваше да смогне на високото темпо на игра и не намираше начини да се противопостави на агресивния тенис от страна на Буста. Световният номер 19 успя да пробие на два пъти - в петия и седмия гейм, за да може след точно 70 минути да вдигне победоносно ръце. 

В друга среща от деня Фабио Фонини спечели изключително оспорван двубой с Таро Даниел. Италианецът за пореден път засвидетелства борбения си характер и успя да сътвори обрат, който настъпи след почти три часа игра. Двубоят намери своя край при резултат 6:7(1) 6:2 7:6(5), а по този начин Фонини си осигури място в третия кръг и среща с победителя измежду Ник Кирьос и Андрей Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста разгроми Гофен и е в третия кръг на Miami Open; Фонини надделя в луд мач Диана Андреева
Теми:  
давид гофен | маями | Обзори | пабло кареньо буста | таро даниел | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook