Буста се справи с Краинович и гарантира на Испания място в 1/2-финалите на ATP Cup!

от в 10:24 на 05.01.2022
Диана Андреева

Макар и при отъствието на Рафаел Надал, отборът на Испания се представя по впечатляващ начин през тази седмица по време на ATP Cup 2022. Напълно заслужено, без нито един загубен мач, днес те си осигуриха място сред последните четири тима в събитието, а там вече ги очакват Хуберт Хуркач и компания, които носят радост на Полша през последните няколко дни с резултатите си.

За да гарантират мястото си в следващия етап, испанците се нуждаеха от само една победа на сингъл и тя дойде още в откриващия им за деня мач, когато един срещу друг се изправиха Пабло-Кареньо Буста и Филип Краинович. Букмейкърите бяха предвидили успехът да отиде на сметката на Буста и той не разочарова своите сънародници, надделявайки в последователни сетове за малко повече от 75 минути - 6:4 6:3.

Двамата състезатели срещаха известни затруднения да задържат подаването си още в самото начало. Проблемите за сърбина обаче постепенно се увеличиха, а непредизвиканите грешки взеха връх в играта му. Краинович все по-често се опитваше да изненадва своя противник с излизания на мрежата, но и тази му стратегия не даде резултат и напълно закономерно Буста прибави както първия, така и втория сет на сметката си, а с това подсигури успеха на Испания в група A. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста се справи с Краинович и гарантира на Испания място в 1/2-финалите на ATP Cup! Диана Андреева
Теми:  
atp cup | Испания | пабло кареньо буста | сърбия | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook