Да преминеш за стотни от защита в атака: Майсторският бекхенд пасингшот на Григор (видео)

от в 10:36 на 14.10.2023
Калоян Соколов

 Григор Димитров изглежда почти непобедим през настоящата седмица на "Mастърса" в Шанхай и определно е устремен към завоюването на една от най-големите титли в кариерата си. Българинът може да разчита на своите основни оръжия в играта си, като вчера не отпусна нито една точка за пробив на Николас Джари и за пореден мач завършваше безмилостно всяка една по-плитка топка, която получи на своя форхенд.

Голямата новина обаче определено е завръщането на плоския бекхенд в арсеналa на Григор, защото първата ни ракета разчиташе почти изцяло само на слайс в турнирите досега през сезона. Това води до далеч по-голямо разнообразие и доза агресия в обратния удар на световния номер 19, а положителните резултатите не закъсняха и смело можем да кажем, че драйв бекхендът се превърна в един неочакван коз за родния ни представител през тази седмица.

Именно този удар имаше ключово значение за вчерашната победа на Димитров над шампиона от Женева, тъй като бившият номер три неколкократно размина опонента си с прекрасни изпълнения от наглед по-слабата си страна. Особено впечатляващо беше отиграването, с което Гришо спечели откриващата точка в шестия гейм на първия сет, тъй като нашият сънародник премина за няколко стотни от защита в атака и пласира един вдъхновяващ минаващ удар, използвайки единствено китката на играещата си ръка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да преминеш за стотни от защита в атака: Майсторският бекхенд пасингшот на Григор (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | григор димитров | Николас Джари | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook