Да се озовеш на земята и все пак да пласираш уинър: Гастон открадна шоуто в Стокхолм (видео)

от в 09:51 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Юго Гастон винаги е бил сред най-нестандартните тенисисти в ATP Тура и определено не е любим съперник за нито един състезател, защото никога не знаеш какво ще последва, когато французинът е на корта, а късите топки в негова изпълнение са толкова много, че могат да те докарат до лудост.

Вчера Ян-Ленард Щруф се убеди в това от първо лице по време на сблъсъка си с Гастон от 1/8-финалите на ATP 250 турнира в Стокхолм. Финалистът от Мастърса в Мадрид се въвлече в близо 3-часова битка със световния номер 96, която се реши в решителен тайбрек, където вторият поставен разполагаше с цели три мачбола, но французинът устоя и се наложи след 13:11 точки, за да продължи към финалната осмица на турнира.

Най-запомнящият се момент от мача пък определено беше първата точка от въпросния дълъг 13-ти гейм, тъй като Гастон сътвори същинска тенис магия в нея. Въпросното разиграване протичаше с огромно надмощие на Щруф, който получи възможност да завърши точката със смач, но макар да се озова на земята, то неговият опонент успя да подложи ракетата си и върна топката в игра, а след това сътвори една от най-впечатляващите къси топки, които някога сте виждали, защото световният номер 96 се намираше изключително далеч от основната линия, но придаде такова странично въртене на удара си, че фаворитът можеше само да изгледа отблизо шедьовъра от ракетата на някогашния 1/8-финалист от Ролан Гарос, чиито къси топки тогава бяха в основната на това да надвие Стан Вавринка и да измъчи до краен предел Доминик Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да се озовеш на земята и все пак да пласираш уинър: Гастон открадна шоуто в Стокхолм (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | стокхолм | юго гастон | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook