Да си припомним: Най-забележителните прояви на добросърдечност от Григор Димитров

от в 13:28 на 16.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров изживява най-добрия си период от дълго време насам и благодарение на своята изключителна игра намери място сред финалната четворка на Мастърса в Индиън Уелс за първи път в своята кариера, което стана факт след зрелищна победа над Хуберт Хуркач в четвъртфиналите. Освен с няколко фамозни отигравания световният №28 се отличи и с поредната си проява на добросърдечност, помагайки на едно от момичетата, подаващи топките, да извади заседналата под рекламните пана топка. Това обаче далеч не е първият такъв случай за нашия сънародник, затова нека си припомним някои от най-запомнящите се такива през годините!

5. За никого не е тайна, че Григор притежава една от най-големите си фен бази в Китай. Именно в тамошната столица, по време на подготовката си за China Open през 2017 г., се случва нашето момче да удари с топка случайно една от многобройните си почитателки. За да се извини за непреднамерената си постъпка, българската звезда прекъсва тренировката си и отива в близост до трибуните, където прегръща и целува въпросната жена, която със сигурност ще запомни тази злополука само с позитивни емоции.

 
 
 
View this post on Instagram

Публикация, споделена от 🇧🇬TuYen (@du_yan1990)

4. През 2018 г. Григор Димитров и Давид Гофен се изправят един срещу друг в сблъсък от полуфиналната фаза на турнира от категория ATP 500 в Ротердам. В опит да отиграе добре насочен минаващ удар белгиецът се контузва нелепо, след като топката рикошира от неговата собствена ракета и наранява окото му. Реакцията на нашия представител е светкавична и той веднага отива от другата страна на мрежата, за да помогне на своя опонент, преди да бъде извикана медицинска помощ на корта. За съжаление обаче, дори тя не успява да накара Гофен да се почувства по-добре и той е принуден да се откаже от мача преждевременно.

3. Друг подобен случай, в който Гришо показва загрижеността си към някого на корта, е в среща от надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай, когато съперник на българина е Вашек Поспишил. Двубоят се намира в заключителните си минути, тъй като канадецът води със сет и сервира, за да се доближи само на гейм от крайния успех. След изпълнение на начален удар със скорост над 200 км/ч топката улучва коремната област на един от подавачите. Първоначално, канадецът не обръща особено внимание на случилото се, но Григор чува плача на момчето и реагира мигновено. Той отива до него, за да го успокои, а след няколко утешителни думи му дава и накитника си като подарък.

2. Определено това е момент, който съвсем спокойно може да се конкурира с лидера в това подреждане. Действието се развива в Бризбейн през 2018 г., когато съперникът на Димитров на четвъртфиналите - Кайл Едмънд, загубва баланс при смяната на посоката в една от точките и пада на земята, стенейки от болка. След части от секундата нашето момче вече е прескочило мрежата, за да му помогне. С негова помощ британецът се изправя на краката си и отива до стола за почивка. В интервюто си след победата хасковлията недвусмислено признава: "В крайна сметка здравето е най-важно", а Едмънд заявява, че би било хубаво да има повече хора като Григор - толкова сърдечни и отзивчиви както на корта, така и извън него. Великодушната постъпка не остава забравена от тенис общността, която в края на годината недоволства, че Григор не е номиниран в Годишните награди на АТП за спортсменство.

1. Моят личен фаворит, когато стане дума за проява на добросърдечност от страна на Гришо, е от сравнително далечната 2014 г. и срещата му с Кей Нишикори на Мастърса в Маями. Между разиграванията българинът се обръща към едно от момичетата, подаващи топките, молейки го за кърпа, но то не отговаря по никакъв начин. Тогава нашето момче разбира, че поради изпепеляващата жега във Флорида на детето му е прилошало. Григор спира играта за кратко, за да го съпроводи до място, където да легне и да получи помощ, като през това време публиката бурно го аплодира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да си припомним: Най-забележителните прояви на добросърдечност от Григор Димитров Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook