Далас: Креси загуби от световния номер 153; Сок обратно на победния път

от в 04:47 на 09.02.2022
Калоян Соколов

Далас приема за пръв път надпревара от календара на ATP, но досега организаторите се радват на отлична успеваемост и могат да разчитат на участие от страна най-добрите местни състезатели. Сред тях вече определено попада Максим Креси, който се представя невероятно през новия сезон и вече достигна до дебютен финал в Тура, а впоследствие стигна чак и до четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън, където измъчи максимално самия Даниил Медведев.

Изглежда обаче, че Креси не се е възстановил по най-добрия възможен начин от изявите си на австралийска земя и днес допусна изненадващо поражение от квалификанта Юри Родионов. Австриецът по никакъв начин не се впечатли от непрестанните атака на мрежата, които са характерни за гиганта и в крайна сметка се наложи над него с крайното 7:6(3) 4:6 6:1, за да си осигури среща с опитния Васек Поспишил в следващия етап от турнира.

Първата част протече с отлично сервиране от страна на двамата играчи, а единствените възможности за пробив се откриха пред световния номер 153, само че бяха отразени чрез мощни начални удари от страна на американеца. Така се стигне до закономерен тайбрек, в който поставеният под номер 6 отигра поредица от неубедителни волета и заслужено Родионов отмъкна сета.

Това нямаше как да промени тактическия подход на 198-сантиметровия тенисист и той постоянно залагаше на приома сервис-воле, като същевременно атакуваше при всеки един ретур. Квалификантът пък допусна известен спад в представянето си, докато фаворитът действаше с голяма доза увереност и заслужено реализира първи пробив в мача, осигурявайки си пълен паритет в резултата.

Третата част обаче се превърна в истински кошмар за Креси, защото неговото първо подаването тотално изчезна от корта и двойните грешки се множаха от ракетата му. Изведнъж американецът тотално се разпадна, което позволи на аутсайдера да поемо контрол отново над събитията в сблъсъка и с лекота да го доведе до успешен за себе си завършек.

Джак Сок пък записа първа победа на ниво ATP през 2022-ра. Бившият член на топ 10 се раболя от коронавирус през миналия месец и не можа да пътува за Австралия, но сега изглежда отново в отлично здраве и показа чудесна игра, с която да се справи със съпротивата на германеца Оскар Оте - 6:4 6:4. Местният представител реализира по един ранен пробив във всеки от сетовете, подпечатвайки си място във втория кръг и двубой с топ поставения Тейлър Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Далас: Креси загуби от световния номер 153; Сок обратно на победния път Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | джак сок | максим креси | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook