Дани Валверду: Григор трябва да е по-постоянен, за да бъде в челото

от в 15:22 на 18.11.2018
Георги Христов

Дани Валверду разкри причините да поиска помощ и от Андре Агаси в желанието си да подобри представянето на Григор Димитров. Според венецуелският специалист Димитров преди всичко трябва да бъде по-постоянен в изявите си, ако иска да се задържи сред най-добрите в света.

Както е известно Гришо ще завърши на 19-то място в световната ранглиста, след като не успя да се класира за финалите на АТР в Лондон.

"Говорих с Григор затова да добавим някого към нашия екип в желанието ми да му помогна да се представя по-постоянно и да бъде по-дълго в челото на ранглистата. Проблемът при него, при неговата игра и индивидуалност, е да съумява да бъде постоянен през цялото време.

"Работихме много върху това, но моята задача като лидер на екипа, е да намеря решения, за да подобрим представянето му. Не просто да бъде по-добър на някои турнири, а цялостно да достигне пълния си потенциал.

"Казах му - "Смятам, че за да бъдем сред най-добрите, трябва да се посъветваме с някого. Познавам Андре, след като работех с Анди Мъри. Нека видим какво мисли той. Всичко се разви добре и в екипа сме много доволни.

"Той може да допринесе много в психологически план. Знае какво е да си топ играч, какво е важно на корта и извън него. Често получаваш по-добра идея кое е правилно, след като разбереш кое не работи добре," заяви Валверду пред "Екип".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дани Валверду: Григор трябва да е по-постоянен, за да бъде в челото Георги Христов
Теми:  
григор димитров | дани валверду | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook