Дани Валверду защити съдията Лахиани, Федерер го критикува

от в 17:28 на 31.08.2018
Георги Христов

Една от горещите теми на US Open в момента е поведението на съдията Мохамед Лахиани в мача между Ник Кириос и Пиер-Юге Ербер. Може би най-популярният рефер си позволи да напътства австралийския тенисист, който в крайна сметка направи пълен обрат.

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду застана на страната на Лахиани и го подкрепи за действията му.

"Мохамед Лахиани е един от най-добрите съдии в тениса. Една грешка не може да засенчи хилядите му добри отсъждания. Нека гледаме напред и да защитим добрите неща, които имаме в нашия спорт," заяви Валверду.

Не на същото мнение обаче е Роджър Федерер. Бившият №1 е на мнение, че подобно нещо не бива да се повтаря за в бъдеще.

"Съдията не трябва да напуска своя стол. Разбирам какво е искал да направи. Кириос се държи по своя си начин. Като съдия трябва да взимаш решенията си на стола - независимо дали ти харесва, или не. Не може да говориш с никого по този начин. Това е моето мнение.

"Не знам какво е казал. Не ме интересува какво е казал. Независимо дали е "как се чувстваш". Трябва да си стои на стола. Застоя се твърде дълго и проведе разговор. Това може да промени цялостната настройка. Независимо дали говорим за физиотерапевт, лекар, съдия - няма значение," анализира Федерер, който предстои да играе тъкмо с Ник в следващата фаза.

От своя страна Лахиани е един от само 22-та съдии, които притежават "златна значка" от ITF за заслугите си. Именно той бе на стола по време на епичния мач в три дни между Никола Маю и Джон Иснър на Уимбълдън през 2010 година.

Според американската тенис асоциация поведението на Лахиани е било свързано изцяло с желанието му да провери дали Кириос е добре здравословно и има ли нужда от медицинска пауза.

Бившият №1 Анди Родик също изказа позиция: "Първо - Лахиани е много добър човек и се грижи за хората. Харесвам го като личност. Но той направи нещо, което не трябваше. Да, трябва да виждаме такова отношение, но той сбърка времето/мястото за него. Егоистично се надявам това да му се размине."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дани Валверду защити съдията Лахиани, Федерер го критикува Георги Христов
Теми:  
us open | дани валверду | мохамед лахиани | ник кириос | роджър федерер | скандали | тенис | тенис съдии

Коментари





Следвайте ни в Facebook