Давид спря Голиат! 40-те сантиметра разлика не попречиха на Нишиока да надвие Иснър

от в 17:05 на 30.06.2021
Калоян Соколов

Йошихито Нишиока и Джон Иснър може би са сред най-контрастиращите помежду си състезатели, като азиатецът е майстор на контраиграта, докато американецът притежава най-добрия сервис в Тура. Двамата също така ги делят близо 40 сантиметра разлика, но тя по никакъв начин не присъстваше при  уменията им на корта, а в крайна сметка 170 сантиметровият японец сломи гиганта с крайното 7:6(5) 2:6 6:3 6:7(3) 6:4. Така непоставеният играч си осигури среща с Аляж Бедене във втория кръг на Уимбълдън.

Иснър наглед доминираше двубоя и дори завоюва по-голям общ брой точки, които бяха подплатени и с по-добро негово съотношение при броя на завършващи удари спрямо грешки. Нишиока обаче показваше невероятно покритие на корта, което му позволяваше да издържа на високото темпо и даже съумя да спечели тайбрек срещу Иснър. 

Последва период на доминация от страна на американеца, който се задържа в сблъсъка и докара нещата до решителен сет, в който световният номер 56 достигна до мачбол в десетия гейм и го реализира с впечатляващ минаващ удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид спря Голиат! 40-те сантиметра разлика не попречиха на Нишиока да надвие Иснър Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон иснър | йошихито нишиока | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook