Де Минор: Имам късмет, че играх сега с Надал; резултатът щеше да е съвсем друг преди 2 години

от в 01:53 на 18.04.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор се превърна в първия австралиец победил Рафаел Надал. Финалистът в Ротердам се възползва от далеч по-добрата си моментна игрова и физическа форма, за да преодолее съпротивата на легендарния испанец във втория кръг на турнира в Барселона. 12-кратният шампион имаше своите проблясъци и дори изглеждаше повече от способен да спечели срещата до развръзката на първия сет, която обърна изцяло съотношението на силите в полза на по-високоранкирания тенисист. Впоследствие Де Минор говори за победата си над Матадора, като сподели следното в интервюто си на корта:

"Мога да кажа, че имам огромен късмет да не съм срещал Рафа преди две години на клей. Резултатът щеше да бъде напълно различен, ако бяхме играли тогава. Беше невероятно изживяване. Бих казал, че единствено ми предимство спрямо него беше моята физика, имайки предвид в какъв етап се намира той от своята кариера. Опитах се да направя разиграванията дълги, използвайки скоростта си като основно предимство и така да го накарам да се движи, но не беше никак лесно - призна австралиецът.

Де Минор освен това говори за наследството на своя съперник в тениса и му отдаде необходимото уважение:

"Няма да крия, че мнението ми съвпада с това на цялата тенис общественост и ми е наистина тъжно, че Рафа може скоро да спре да играе тенис. Всички тенисисти от нашето поколение сме се опитвали да имаме неговите ценности на корта, защото поведението му винаги е било идеално и са ни го давали за образец. Неговото отношение във всеки един мач, психологическата сила и решителност - всички сме виждали тези силни страни на Надал и сме се опитвали да го копираме, за да се доближим до него, но това не е никак лесно. Рафа е специален човек не само за моята кариера, а за цялата история на тениса" - завърши световният номер 11.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор: Имам късмет, че играх сега с Надал; резултатът щеше да е съвсем друг преди 2 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | барселона | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook