Дел Потро отново е на полуфинал в любимия Ню Йорк (видео)

от в 00:32 на 05.09.2018
Георги Христов

Хуан Мартин дел Потро е първият полуфиналист на Откритото първенство на САЩ. Шампионът от 2009 година се наложи след обрат срещу последния останал американец при мъжете Джон Иснър с 6:7(5), 6:3, 7:6(4), 6:3.

Така за място на финал двуметровият гигант очаква Рафаел Надал или Доминик Тийм. За аржентинеца това е любимият му турнир от Големия шлем, след като за трети път достига полуфиналите и за втори пореден сезон. Интересното е, че през 2009 година той победи тъкмо Надал в полуфиналите по пътя към трофея, а през миналия сезон Рафа взе реванш с 3:1 сета и впоследствие грабна трофея.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!

"Много щастлив съм да достигна отново полуфиналите на любимия ми турнир. Това е много специален момент за мен. При тези мачове е изключително да победя Джон в подобни условия. И двамата бяхме уморени. Борихме се до последно и оцелях във важните моменти, сервирайки добре," заяви Дел Потро.

Така за втори път в кариерата си Дел Потро достига в един сезон полуфиналите на два турнира от Големия шлем. През 2009 стори това в Париж и Ню Йорк, а сега повтори този резултат.

От своя страна Иснър пропусна да стане първият представител на домакините в полуфиналите след Анди Родик през 2006 година.

Дотук Хуан Мартин изостава с 5:11 срещу Надал в преките мачове, но води с 4:0 на Тийм.

В момента Дел Потро е на рекордното за него трето място в ранглистата, след като преди две години бе изпаднал извън първите 1000 в света заради операции.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро отново е на полуфинал в любимия Ню Йорк (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | джон иснър | тенис | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook