Децата на Федерер към баща си: Ти не си ни треньор и нямаш право да се месиш в играта ни

от в 10:30 на 19.02.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер притежава 20 титли от Големия шлем в колекцията си и мнозина специалисти го определят като най-великия тенисист, хващал ракета някога. Въпреки това обаче неговите деца не гледат по този начин на баща си и в неотдавнашно интервю за Schweizer Illustrierte Маестрото разказа за децата си и тяхното отношение към спорта, който баща им доминира през последните две десетилетия.

"Те също като мен обичат да прекарват време на корта и често ме питат дали съм дошъл да играя. В началото ми заявиха:" Ти не си ми треньор и не трябва да се намесваш в играта ни!" Затова им отвърнах: „Добре, няма проблем, направете го така, както смятате, че е правилно. По някое време ще дойдете при мен или при майка си за съвет."

Роджър също разкри, че се надява да се завърне към музиката, когато се оттегли от играта и разполага с повече време да обърне внимание на позабравените си вече хобита.

"Бих искал отново да свиря на музикален инструмент", продължи Федерер. "Надявам се, че когато спра да играя тенис, ще имам време. Преди свирех на пиано. Но разбира се, бях отдаден на спорта - тенис, футбол или баскетбол.

39-годишният швейцарец планира завръщането си след 13 месеца извън корта на турнира от категория ATP 250 в Доха, стартиращ на 8 март, а ето и какви са причините да избере точно тази надпревара.

„Много мислех за подходящия момент да се завърна. На Откритото първенство на Австралия щеше да е доста рано и изтощително за коляното. Просто исках това да се случи на по-малък турнир, с различно ниво на концентрация и стрес", обясни Маестрото.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Децата на Федерер към баща си: Ти не си ни треньор и нямаш право да се месиш в играта ни Мирела Николова
Теми:  
atp | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook