Димитър Кузманов елиминира първия поставен на Чаланджър в Южна Африка

от в 15:57 на 09.02.2021
Мирела Николова

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира от сериите "Чаланджър", провеждащ се в Почефструм, Република Южна Африка, след като се наложи с 6:3 6:4 над водача в схемата Прайнеш Гунесваран. 

Българинът навлезе в мача уверено и още от началните минути успяваше да притисне максимално съперника си, който срещаше сериозни затруднения с началния си удар. Това оказа своето влияние и възползвайки се от неубедителното представяне на опонента си, Мико съумя да реализира два пробива в първата част и макар единият от тях да беше върнат от индиеца, това не попречи на нашия представител да поведе в отделните сетове.

Втората част не стартира по най-добрия начин за пловдивчанина, който инкасира ранен пробив, а точно след това срещата беше прекъсната за около два часа поради дъжд. След подновяването на играта Кузманов бе видимо по-свеж и решен да възстанови паритета в геймовете възможно най-бързо. Така и стана - още в първото подаване на Гунесваран Мико се завърна в битката за сета, а няколко гейма по-късно реализира нов пробив, който се оказа достатъчен, за да подпечата мястото му в следващата фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов елиминира първия поставен на Чаланджър в Южна Африка Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook