Джокович: Днес или утре ще летя за Европа

от в 09:35 на 12.03.2020
Димитър Беловски

Новак Джокович се страхува, че няма да има тенис, докато не се овладее ситуацията с коронавируса. Вчера от СЗО официално обявиха, че коронавирусът вече е пандемия. В неделя турнирът в Индиън Уелс беше отменен заради COVID-19. По този начин това е и първото голямо събитие в САЩ, което бива отменено заради вирусната епидемия.

„Съгласен съм с повечето играчи, но наистина разбирам защо някои от тенисистите мислят, че турът трябва да продължи,“ каза сърбинът пред „Republika“. Джокович подчерта в интервюто си, че обявяването на коронавируса за пандемия ще промени доста неща и е „почти сигурно“, че турнирът в Маями ще бъде също отменен.

Всъщност такива информации вече се появиха, но все още няма официално съобщение нито от дирекцията в Маями, нито от официалните сайтове на WTA и ATP. Говори се дори за отмяна на турнирите в следващите 6 седмици.

Джокович се намира в Калифорния, където във вторник гледа мач на NBA между Los Angeles Lakers и Brooklyn Nets.

„Моят съвет към хората, които са все още в САЩ е да се приберат в Европа през следващите 48 часа или дори по-бързо“, каза Джокович.

„В момента съм в Лос Анджелис, но ще летя днес или утре. Наистина не знам какво може да се случи при тези обстоятелства, не знам дали ще играем в Маями или на някой друг турнир преди пандемията да приключи“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Днес или утре ще летя за Европа Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook