Доминик Тийм обяви графика си за първата половина на 2020

от в 18:10 на 17.12.2019
Калоян Пламенов

Австрийската звезда в ATP тура Доминик Тийм обяви графика си за първата половина на 2020 г. Тийм, който е известен с това, че винаги има изключително наситен с участия календар, ще стартира новия сезон в Сидни на ATP къп, след което ще вземе участие и в първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Световният номер 4 ще пътува и до Латинска Америка за участие в надпреварите в Буенос Айрес и Рио де Жанейро. В последствие ще играе и на два от Мастърсите - Индиън Уелс и Маями, които ще бъдат последвани от полет до Европа за сезона на клей.

Тийм ще играе на турнирите в Барселона, Мадрид, Рим и Откритото първенство на Франция. Прави впечатление, че липсва заявка за Мастърса в Монте Карло. Отсъствието на Доминик най-вероятно се дължи на незадължителния характер на състезанието, въпреки че то е част от Мастърс сериите.  

Безспорно най-големият въпрос през идния сезон за австриеца е ще може ли да продължи силната си серия в Париж, където загуби в два поредни финала от Надал и дали в крайна сметка Тийм е готов да направи следващата крачка, затвърждавайки мнението на специалистите, че е един от най-добрите играчи на клей в последните години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм обяви графика си за първата половина на 2020 Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | открито първенство на австралия | открито първенство на франция | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook