Драма до последно: Музети донесе решителната точка за победата на Италия над Словакия!

от в 15:18 на 06.03.2022
Мартин Петков

Италия имаше наглед леката задача, изправяйки се срещу Словакия, в плейофен мач за място на Финалите за Купа ,,Дейвис". ,,Скуадра адзура", представлявана в лицето на младите надежди Яник Синер и Лоренцо Музети, които биват съпроводени от Лоренцо Сонего, Стефано Травалия и Симоне Болели, срещна сериозен отпор в Братислава, като изненадата не бе далеч от това да се случи. Тенисистите от ,,Ботуша" демонстрираха характер, за да реализират обрат от 1:2 до 3:2, който ги класира за Финалите в Мадрид.

Яник Синер, който се представя изключително силно в зала, не допусна изненада още на старта, с което донесе ранен успех на страната си. Късно същия ден станахме свидетели на неочакван развой в мача противопоставящ Филип Хорански и Лоренцо Сонего, след като световният номер 203 поднесе изненада и възстанови паритета.

Вторият ден стартира със срещата на двойки, която вдигна тонуса по трибуните с успеха на домакинския тандем, за да може Словакия да излезе напред в резултата. Яник Синер имаше тежката задача задължително да спечели двубоя си, с което да изравни точковото съотношение, предизвиквайки решаващ мач за крайния успех. Световният номер 11 беше безупречен в изявите си на корта, за да видим Музети на корта в решителен мач с Норберт Гомбош. Младокът запази спокойствие в хода на целия сблъсък, за да спечели драматично решителната точка за Италия, класирайки страната си в следващата фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Музети донесе решителната точка за победата на Италия над Словакия! Мартин Петков
Теми:  
италия | купа дейвис | купа дейвис финали | лоренцо музети | Словакия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook