Дубай: Шаповалов не срещна проблеми към 1/4-финалите; Хуркач си уреди мач със Синер

от в 21:10 на 23.02.2022
Мирела Николова

Денис Шаповалов впечатли всички с представянето си на Откритото първенство на Австралия, където достигна до четвъртфиналите, след което не успяваше да разгърне потенциала си и допускаше ранни поражения в последвалите турнири. Сега обаче изглежда, че проблемите вече са зад гърба на канадеца, тъй като той вече е част от финалната осмица на АТР 500 надпреварата в Дубай след убедителен успех над Таро Даниел с 6:4 6:3. Така младокът продължава напред и в спор за място на полуфиналите ще срещне Ричардас Беранкис.

Както в първия, така и във втория сет световният №14 демонстрираше изумителна стабилност от сервис линията и благодарение на началния си удар успяваше да печели бързи точки на свое подаване. Той не допусна да бъде пробит нито веднъж в хода на целия двубой, а агресивната му игра го изведе до реализирането на един брейк в дебютната част и още два в следващата, с които намери място във финалната осмица на турнира.

С категорична победа по-рано през днешния ден се поздрави и Хуберт Хуркач, който безпроблемно успя да наложи волята си над Алекс Молчан с 6:3 6:2, за да си гарантира участие на полуфиналите, където го очаква сблъсък с Яник Синер.

Полякът реализира ранен пробив, но впоследствие трябваше да брани с всички сили подаванията си, тъй като словакът оказваше натиск при всяка възможност. Все пак усилията на Молчан не се увенчаха с успех и в деветия гейм той дори инкасира втори пробив, предавайки сета на опонента си. Във втората част паритетът се запази до 2:2, но тогава последваха минути на пълна доминация от страна на Хуркач, който бе свел неточностите си до минимум и осъществи два брейка, с които си подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Шаповалов не срещна проблеми към 1/4-финалите; Хуркач си уреди мач със Синер Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | дубай | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook