Две бивши медалистки също ще пропуснат Олимпиадата в Токио!

от в 19:33 на 15.07.2021
Мирела Николова

След по-малко от месец ще бъде поставено началото на най-голямото спортно събитие, а именно Олимпиадата. За разлика от останалите спортове, в тениса Игрите сякаш са оставени на заден план, бивайки засенчени от надпреварите от Големия шлем. Наскоро бе обявено, че Олимпийските игри в Токио ще се провеждат без публика и при спазване на изключително строги мерки, което принуди мнозина топ тенисисти, първоначално включени в списъка с участници, да се откажат от пътуване до японската столица.

Сред най-големите имена, които няма да видим в битка за медалите през тази година, са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Серина Уилямс, а днес още две бивши медалистки - Виктория Азаренка и Анджелик Кербер, обявиха решението си да се оттеглят от участие.

Вика, която спечели злато на смесени двойки и бронз на сингъл в Лондон през 2012-а, използва социалните мрежи, за да съобщи на феновете си, че няма да лети за Токио, но възнамерява да представлява страната си на Олимпиадата в Праиж през 2024-а.

"Искам да ви информирам, че взех много трудно решение за мен - да не участвам на Олимпийските игри в Токио. Имам прекрасни спомени, след като спечелих златен медал и представлявах Беларус на Олимпиадата през 2012 г. Но имайки предвид усложнената ситуация в момента и трудностите, с които се сблъскваме поради пандемията, дълбоко в себе си знам, че това е правилното решение за мен и екипа ми. Очаквам с нетърпение Игрите в Париж през 2024 г., за да представлявам отново Беларус. Пожелавам на всички спортисти здраве и успех!", написа Азаренка в Instagram.

Причината, стояща зад решението на Анджелик Кербер, която завоюва сребърен медал в Рио де Жанейро през 2016 г., е натрупаната умора у германката, а ето и какви точно бяха нейните думи:

"Мисълта да взема участие в Олимпиадата, винаги е била огромна мотивация за мен. Да представлявам Германия на Игрите в Лондон 2012 и Рио 2016, са едни от най-любимите моменти в кариерата ми досега. Това прави още по-трудна задачата да приема, че тялото ми се нуждае от почивка след последните няколко натоварени седмици, за да се възстановя за предстоящите надпревари това лято.. Благодаря ви за подкрепата, тъй като това беше наистина трудно решение за мен. Желая успех на всички мои сънародници в Токио! Ще ми липсвате!".

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Две бивши медалистки също ще пропуснат Олимпиадата в Токио! Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | виктория азаренка | олимпийски игри | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook