Джоана Конта: Серина не е права да обвинява всички в проява на сексизъм

от в 16:45 на 24.11.2018
Калоян Пламенов

Британката Джоана Конта направи интересен коментар по повод постоянните коментари на Серина Уилямс за сексизъм в тениса. Скандалът гръмна по време на финала на US Open между американката и Наоми Осака в който японката стигна до сензационен триумф, а ветеранката имаше люти спорове със съдията и в крайна сметка бе наказана със служебен гейм.

В следващите няколко седмици тя постоянно повтаряше, че са подходили несправедливо към нея, което докара нещата до там, че някои съдии бяха готови дори да я бойкотират, но в крайна сметка скандалът в един момент утихна.

"Тази ситуация може да се разглежда от различни ъгли. От една страна съдията е прав да предупреди Серина. От друга страна нейният треньор Муратоглу си призна за нарушението на правилата, което е направил с подсказването", каза Конта.

"От трета страна пък емоциите в такива финали на турнири от "Шлема" надделяват, а Серина определено е емоционална. Тя може би е една идея по-нервна на US Open, отколкото в другите турнири от това ниво. Не трябва обаче да се забравя, че съдията е на стола, за да вижда дали се спазват правилата. Той е отправял предупреждения не само към нея, но и към играчи като Джокович и Надал".

"Подкрепям борбата за равенство на правата между хората, но не може постоянно да обвиняваме всички в сексизъм, ако не сме съгласни с нещо. Това някак си не работи. Тя толкова страстно се бори за правата на жените и благодарение на нея и Били Джийн Кинг много неща се решават в полза жените да имат равни права с мъжете".

"По мое мнение обаче съдията на онзи финал не е проявил сексизъм. Моля те, Серина, не ме мрази", завърши интервюто си британката. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джоана Конта: Серина не е права да обвинява всички в проява на сексизъм Калоян Пламенов
Теми:  
джоана конта | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook