Джокович: Григор се завърна в мача с отлична игра, но бях много солиден в решителния сет

от в 20:40 на 14.05.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович беше сериозно тестван от Григор Димитров в третия кръг на Мастърса в Рим, но световният номер едно за пореден път доказа, че продуцира най-добрата си игра под възможно най-високо напрежение. Самият сърбин призна как е изключително доволен от равнището си в края на сблъсъка, а освен това не пропусна да отдаде дължимото на нашия сънародник за силните му изяви в края на втората част, когато той влезе в серия от 12 безответни точки:

"Днес играх много солидно, което важи най-вече за последния сет и мисля, че можех да спечеля в последователни части. Определено показах напредък спрямо първия си двубой. Водех със сет и 4:2 гейма, когато пропусна форхенд от удобна позиция, с който можех да реша мача и изведнъж Григор започна да сервира много добре, като се завърна в мача с отлична игра. Истината е, че моето ниво спадна в края на втория сет, а публиката застана на негова страна, защото искаше да гледа по-дълъг мач и енергията на корта изцяло се промени.

Хубавото е, че веднага пробих в началото на третия сет и съм изключително удовлетворен с начина, по който затвори мача. Трябваше ми известно време да свикна с вятъра и всички останали разлики в атмосферните условия, защото онзи ден играх във вечерната сесия, а освен това имаше доста лоши отскоци на топката от корта, но това е част от тениса.

За щастие, то през кариерата си съм печелил много повече подобни оспорвани двубои, отколкото съм губил. Имаше няколко години в моята кариера, когато за мен беше непосилно да направя последката стъпка към спечелването на титла от Големия шлем. Съперничеството с Федерер, Надал и Мъри ме направи много по-търпелив пред трудностите, както и в процеса по тяхното преодоляване" - сподели Джокович.

Източник: ATP

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Григор се завърна в мача с отлична игра, но бях много солиден в решителния сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook