Джокович: И аз като много други хора се съмнявах, че ще спечеля Уимбълдън

от в 09:15 на 29.07.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович призна, че и той е имал доста въпросителни преди големия триумф на Уимбълдън и също както много хора не е вярвал, че може да грабне трофея от третия турнир, от "Големия шлем", за годината.

Сърбинът се представи доста добре на тревната настилка и в крайна сметка завоюва отличието по страхотен начин, а това бе неговото голямо завръщане след всички проблеми с лакътя, които имаше. 

"Не ме изненадаха въпросите, които хората задаваха и бяха свързани с постоянството ми. Да си кажа честно и аз имах същите въпроси, както доста други хора. Питах се, дали мога да бъда постоянен на корта и да издържа до края. Вярвах в себе си, но да си кажа честно изобщо не бях сигурен, че ще мога да спечеля турнира", обяви той, цитиран от сръбското издание "Блиц".

"Просто не бях сигурен, дали нивото ми е достатъчно добро, за да грабна трофея. В крайна сметка получих положителен отговор на този мой въпрос и е радващо, че се поздравих с трофея". 

"За мен този триумф е огромна доза самочувствие и се надявам да се отрази силно положително на играта ми за в бъдеще. Вярвам, че ще се получи именно това. Победата на Уимбълдън ще ми подейства като трамплин. Не мога все пак да предсказвам бъдещето и да знам какво ще се случи. Но се надявам да постигам още големи успехи". 

"Харесват ми кортовете с твърда настилка. US Open пък винаги е бил успешен турнир за мен. Ще се опитам да постигна максимално много победи по време на сезона на твърди кортове". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: И аз като много други хора се съмнявах, че ще спечеля Уимбълдън Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook